Páginas

Tercera etapa

LES AÇORES


Tinc guàrdia de 4 a 7 del mati, soc el primer en divisar terra! Després de setze dies navegant albirem per fi l'illa de Faial. El temps continua empitjorant i ens ve totalment de proa, anem a 30 graus i amb l'ajuda del motor per fer les últimes milles. Veiem un veler per estribord lluny que va també cap allà, per ganes d'arribar i per divertir-nos una estona efectuem una curs amb ell, li portem algun avantatge però és un veler immens i molt mes ràpid que el nostre no hi ha res a fer.
Finalment entrem per la bocana del port, estem a Horta! Hem travessat l'atlàntic!!!
Podem trucar a la família, donar-nos una dutxa amb aigua calenta i rentar la roba ala bugaderia, plaers que quan no els tens els aprecies de veritat.




Anem a la taverna den Peter, on s'ajunten tots els navegants per prendre una cervesa i compartir les experiències de la travessa, grans velers amb nombrosa tripulació, navegants solitaris que naveguen en petits velers, turistes que volen veure a uns i altres, tots estan a la taverna Peter Sport



Prenem les cerveses de rigor i xerrem amb gent del lloc, que feliç em sento.



 És típic fer una pintada al arribar al Port d'Horta a l'illa de Faial, allà queda immortalitzada la travessa, està permès i tothom respecta les pintades dels demés. N'hi ha a milers!!!

De tots els llocs i de tots els anys.






                               

                       Faig la meva pintada al Port
       



                              


 Fem una caminada turística pels voltants, tants dies sense caminar toca estirar una mica les cames


Coneixem el restaurant del conegut Eugenio Madruga, navegant solitari que ha donat dues voltes al mon en solitari per el Cap d'Hornos, tot una llegenda de la zona, sopem un arròs amb pop, típic de la zona, està molt bo!


 Compartim amb ell una memorable vetllada després de sopar amb el Eugenio Madruga, ens explica anècdotes i ens dona consells per navegar, tot un mestre que dona gust escoltar.

Passem tres dies allà, "descansant" (tinc agulletes de caminar després d'estar setze dies al veler sense poder caminar gens), coneixen el poble i gaudint de la seva gent i la seva gastronomia,  es menja molt bé i a preus raonables. Als matins em dutxo, prenc una cafè amb llet i un croissant a una terrassa, quin plaer és gran , m'he de preparar doncs encara que hem fet la travessa més gran (portem 2300 milles navegades) encara en resten mes de 2000 per arribar a casa.
Fem una revisió del veler, reparem l'obenc trencat i comprem algunes politges que s'han fet malbé, reposem gasoil  i ja estem preparats per iniciar la resta de travessa.

12/04/2017

A les set del mati deixem l'illa de Faial, passem per davant l'illa de Madalena, al seu cim es veu Pico, la muntanya més alta envoltada de núvols.
Navegarem fins l'illa de Sao Miguel, que és la capital de les Azores, les Azores estan compostes per vuit illes, pertany a Portugal i es comunitat autònoma des de mil nou cents setanta vuit, son illes molt verdes i productives i es nota que hi ha un nivell de vida alt, sobre tot pastura, pesca i turisme.
El vent ve de popa i bufa fort, és incomoda però ens porta a una velocitat alta, anem per sobre els set nusos, ens trobem molts dofins, és zona de balenes però no en veiem cap.
La jornada passa rapida i a la nit ja divisem l'illa de Ponta Delgada on està la capital de les Azores Sao Miguel, a les set del mati, vint i quatre hores després de sortir amarrem al Port de Sao Miguel.














13/04/2017

Visito Sao Miguel, és una ciutat molt mes gran i cosmopolita que no Horta d'on venim però no perd l'encant de les Azores, té un Port comercial  i pesquer mes gran i té els edificis amb estil colonial que li dona el seu encant. Em crida l'atenció que aquí e pot fumar als bars i restaurants a mi no m'agrada fumar però tenen un sistema de ventilació que de fet no es nota que fumin a la taula del costat.
El Port tot i sent molt més gran que el d'Horta no te ni molts menys la quantitat de velers que aquell, també es veu alguna pintada però molt mes tímida.
Mengem un menú per sis euros i mig, sopa de peix i peix amb salsa, una cervesa i un cafè, no esta gens malament, tot i que els companys i posen alguna pega, sobre tot per lo que tarden en servir.
Tot està molt cuidat i net

14/04/2017


Sortim de l'Illa de Sao Miguel, rumb est cap a Portimao a Porugal, a les poques milles ens venen tres embarcacions semi rígides amb unes vint persones cada una totes amb armilles taronges que fan l'efecte de que fossin ninots, ens avancem per babord i els saludo, nom´es el patró d'una d'elles em saluda, la resta està mirant endavant com si no existíssim. Son barques que es dediquen a portar turistes per veure de balenes, passen una i altre vegada per el costat nostre el que em fa pensar que tenim una balena a prop, ens hi fixem però no en veiem cap, suposo que han pagat per veure-les però mai hi ha garantia de trobar-les.










Els dofins si ens venen a saludar




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Si queréis comentar, dar opiniones o colgar links con vuestras experiencias estaré encantado de compartir con vosotros vuestras singladuras.